Лазерно лечение на пародонтит - Услуги - Др. Соня Тосева – Чавдарова - зъболекар Пловдив

0 %

Услуги
Лазерно лечение на пародонтит
Лазерно лечение на пародонтит
Гингивитът е възпалително заболяване  от инфекциозен произход. Той засяга само венците.

В повечето случаи гингивитът се причинява от натрупването на плака и зъбен камък, поради лоша устна хигиена.

Когато венците са възпалени, те са оточни, зачервени и кървят при лек допир, както и при почистването на зъбите с четка.

Гингивитът трябва да се лекува, защото развитието му може да доведе до по-сериозно възпаление – пародонтит.

При пародонтитът се засягат всички тъкани около зъба, включително и костта. За разлика от гингивита, пародонтитът е необратим процес и може да доведе до разклащане и загуба на зъбите.

Лазерното лечение на пародонтит е съвременен метод за спиране на заболяването. Лечението започва с дълбоко, цялостно почистване на зъбен камък и плака с ултразвук. Подменят се стари и негодни мостове, коронки и пломби. На този етап от лечението се коригира индивидуалната хигиена, като на всеки пациент се обяснява и демонстрира как да мие и почиства зъбите си, как да използва дентален конец и орален душ в домашни условия. След основното почистване и полиране на зъбите се пристъпва към лазерното лечение, защото микроорганизмите, които се намират в пародонталните джобове не могат да бъдат цялостно отстранени със стандартното почистване на зъбен камък.

Лечението с лазер е кратко, безболезнено и с бърз ефект. Лазерът има бактерициден ефект, т.е унищожава бактериите и микроорганизмите в пародонталните джобове, също така се подобрява притока на кислород към клетките и се стимулира образуването на нови клетки и здрава тъкан. По време на процедурата се отстраняват само възпалените и увредени тъкани, като здравите не се увреждат от лазерния лъч.

 Продължителността на процедурата е около 30-40 мин. Необходими са от 4 до 6 процедури.

Лазерното лечение е съвременен метод за спиране на заболяването.