Поставяне на дентални импланти - Услуги - Др. Соня Тосева – Чавдарова - зъболекар Пловдив

0 %

Услуги
Поставяне на дентални импланти
Поставяне на дентални импланти
На всяка възраст е възможна загубата на един или няколко зъби поради заболяване или злополука. Поставянето на стоматологични импланти е най-съвременното решение за компенсиране на загубата и възстановяване на нарушената функция и външния вид.

Имплантите са малки винтове от метал, които се възприемат лесно от организма. Имплантите се състоят от две части – основа, която се навива в костта и осигурява стабилност и надстройка, която се завива върху основата и служи за закрепване на коронка или мостова конструкция .

Едно от основните предимства на денталните импланти е, че не се изпиляват здрави съседни зъби и премахва необходимостта от носенето на подвижни протези.

Наличието на достатъчно костен обем е от голямо значение за успешно имплантологично лечение.Когато този обем е недостатъчен за да бъде проведено имплантно лечение с добра прогноза се предприема процедура за изграждане на кост – костна аугментация. Тази процедура се извършва с цел осигуряване на успешно и стабилно хирургично и протетично лечение.