Почистване на зъбен камък - Услуги - Др. Соня Тосева – Чавдарова - зъболекар Пловдив

0 %

Услуги
Почистване на зъбен камък
Почистване на зъбен камък
Зъбният камък е отлагане, което се формира върху повърхностите на зъбите. Неговата повърхност е грапава и е идеално място за задържане на микроби. Зъбният камък причинява възпаление на венците(гингивит) и разкъсване на връзката между венеца и зъбите, което може да доведе до тяхното разклащане(пародонтит).

Зъбният камък не може да се отстрани с четка и паста, а само от лекар по дентална медицина. За това трябва да посещавате вашия лекар по дентална медицина 2-3 пъти годишно.

 Неспазването на стриктна орална хигиена в домашни условия и пропускането на регулярните прегледи при лекар по дентална медицина,  може да доведе до възпаление на венците (гингивит). При напредване на възпалителния процес се засяга костта и целия зъбозадържащ апарат(пародонтит). За лечението на пародонтит в денталната клиника се използва лазер.

Ежедневното почистване на зъбите с четка и паста е основен фактор за поддържаща устна хигиена. Как да мием зъбите си,как да изплозваме дентален конец и орален душ ще ви бъде подробно обяснено и демонстрирано в нашата клиника.